La Sindicatura de Comptes posa sota la lupa la gestió de l’Hospital Sant Joan de Reus

L'organisme alerta de sobresous i de l'ús de les instal·lacions per a activitats mèdiques privades

Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Foto: @HospitalReus

L’últim informe que acaba de publicar la Sindicatura de Comptes també posa els pèls de punta. Fa referència a la gestió financera i organitzativa de l’Hospital de Sant Joan de Reus durant l’exercici del 2018.

Aquest hospital, propietat de l’Ajuntament de Reus, va ser l’epicentre de l’anomenat cas Innova, denunciat per la CUP l’any 2012 i que, en bona part, encara està sota instrucció judicial. Entre els implicats en aquest escàndol de malbaratament de diners públics i corrupció hi ha Josep Prat, expresident de l’Institut Català de la Salut i cervell de la trama Innova.

En el seu informe, la Sindicatura de Comptes denuncia que les instal·lacions de l’hospital públic de Reus eren utilitzades per diverses empreses per fer-hi activitats mèdiques privades. També assenyala el descontrol financer que hi havia en aquest centre i la manca de moltíssima documentació contractual i comptable. Durant l’exercici del 2018, calcula que s’hi va produir un excés de despesa de, com a mínim, 14,4 milions d’euros.

Entre les irregularitats que apunta l’informe hi ha els sobresous que cobraven els directors de l’Hospital de Sant Joan. També destaca la incompatibilitat manifesta d’un grup de professors de la Universitat Rovira i Virgili (URV) que, a la vegada, exercien de facultatius del centre hospitalari sense la preceptiva existència d’un conveni de col·laboració entre ambdues entitats.

(Visited 264 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari