El Govern denuncia a una plataforma antiavortista per manifestar-se davant de clíniques a Barcelona

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha defensat que aquests fets poden ser “constitutius de delicte de coaccions i assetjament”, segons l'article 172 del Codi Penal

Tània Verge, consellera d’Igualtat i Feminismes (Generalitat de Catalunya)
Tània Verge, consellera d’Igualtat i Feminismes (Generalitat de Catalunya).

La Conselleria d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat vol frenar les mobilitzacions contra la interrupció voluntària de l’embaràs enfront de centres sanitaris a la capital catalana. Per això, ha denunciat a una plataforma internacional a la fiscalia provincial barcelonina per “la campanya contra l’avortament que promouen davant de tres clíniques de Barcelona, pel fet que estan vulnerant un dret fonamental com el de la interrupció voluntària de l’embaràs”.

El departament ha defensat que aquests fets poden ser “constitutius de delicte de coaccions i assetjament”, segons l’article 172 del Codi Penal. “A Catalunya el dret a l’avortament està blindat i des del Govern no permetrem que els grups fonamentalistes o de l’extrema dreta el posin en qüestió o dificultin el seu exercici”, ha assegurat la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge.

Verge ha explicat que “grups de persones organitzades per una campanya internacional s’han concentrat davant tres clíniques on es practiquen avortaments amb l’objectiu d’intimidar i dissuadir a les dones i al personal de les clíniques”.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari