Sis membres de la junta directiva d’Òmnium Cultural han cobrat 768.225 euros de la CCMA els darrers sis anys

Entre el gener i l’abril d’aquest any, els portaveus d’aquesta entitat independentista han fet 20 intervencions a programes de TV3 i Catalunya Ràdio

Intervenció del president d'Òmnium, Xavier Antich, al pograma 'Més 324', de TV3, el passat 30 de setembre

La plataforma independentista Òmnium Cultural té les portes obertes a TV3 i Catalunya Ràdio. Ho confirmen el darrer informe del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i les dades que recull el portal de transparència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Aquest web de transparència permet calcular que sis membres d’Òmnium Cultural han rebut d’ella 768.225 euros els darrers sis anys. L’informe “L’observança del pluralisme polític a la televisió i la ràdio durant el període gener-abril del 2022” elaborat per l’Àrea de Continguts del CAC, aprovat per aquest organisme el passat 5 d’octubre, comptabilitza vint intervencions de portaveus d’Òmnium Cultural a programes de TV3 i Catalunya Ràdio durant aquells quatre mesos.

La part més gran dels diners ingressats pels membres de la Junta directiva d’Òmnium Cultural els darrers sis anys se l’endú  l’actual vicepresidenta primera de l’entitat, Mònica Terribas. Correspon als seus ingressos quan dirigia i presentava El matí de Catalunya Ràdio.  La CCMA li va pagar 672.000 euros en aquest període. N’hauria pogut rebre 210.000 euros però va renunciar al seu darrer any de contracte. Poc després deixar l’emissora va fer el salt a la direcció de la plataforma independentista.

Cinc membres més de la directiva d’Òmnium han cobrat per intervencions fetes a programes de TV3 i Catalunya Ràdio des del 2016. L’actual president, Xavier Antich, ha rebut 22.140 euros per les seves aportacions com “especialista en filosofia” a El matí de Catalunya Ràdio i Fons d’armari, un programa d’aquesta emissora que ja no s’emet. A part de Mònica Terribas, la directiva d’Òmnium Cultural que més diners ha ingressat aquests darrers sis anys de la CCMA és la seva vocal Iolanda Fresnillo: 30.285 euros repartits entre El matí de Catalunya Ràdio (16.660 euros) i Més 324, de TV3 (13.625 euros). David Fernández, també vocal d’Òmnium, ha cobrat 17.000 euros dels mitjans públics de la Generalitat en aquest període: 12.000 euros per les seves col·laboracions a El Matí de Catalunya Ràdio i 5.000 euros per les que fa aquesta temporada a Els matins, de TV3. Dos vocals més també han cobrat per intervencions a programes de la CCMA: Marc Sanjaume i Natza Farré. Natza Farré, 23.675 euros, i Marc Sanjaume, 3.125. La CCMA ha pagat a aquests cinc directius d’Òmnium Cultural, 96.225 euros en aquests sis anys. Sumats als 672.000 euros rebuts per Mònica Terribas, la quantitat supera els tres quarts de milió (768.225 euros).

Pel que fa a les intervencions com entrevistats o tertulians a TV3 i Catalunya Ràdio, ressenyats a l’informe del CAC relatiu als mesos de gener a abril d’aquest any la que n’acumula més és Natza Farré, amb set visites al plató d’Els matins, de TV3. En la mateixa tertúlia hi va participar cinc cops Marc Sanjaume. Iolanda Fresnillo va anar tres cops al Més 324. Dos vocals més d’Òmnium Cultural van trepitjar els platós i estudis de Catalunya Ràdio els quatre primers mesos del 2022: Neus Torbisco i Joaquim Forn.  A Torbisco la van entrevistar a Tot es mou, de TV3, i a Forn en aquest programa i també a El matí de Catalunya Ràdio. A més, l’ex-conseller d’Interior va ser convidat a dues tertúlies del matinal de Laura Rosel a l’emissora.

L’empresa Mallerich Films, propietat d’un altre vocal de l’associació independentista, el productor de cinema Paco Poch, va coproduir amb la CCMA un documental sobre Miquel Porter i Moix per 25.000 euros. Mallerich Films també ha venut els drets d’antena de dos documentals més, per 12.000 euros cada un.

Per Òmnium Cultural i els seus directius, la CCMA és un bon negoci tant econòmic com propagandístic.

(Visited 778 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Sis membres de la junta directiva d’Òmnium Cultural han cobrat 768.225 euros de la CCMA els darrers sis anys”

  1. la llet agra que destil·la el Triangle sols es comparable a la granja de tocinos que i ha al meu poble, que miserables que sou amb aquesta informació sobre ÒMNIUM

    Respon

Feu un comentari