A qui acusa Alay de ser “un dels pitjors enemics de Catalunya”?

Josep Lluís Alay
Josep Lluís Alay

El responsable de l’oficina de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha assenyalat a través de Twitter l’expresident del Consell Europeu, Donald Tusk, per ser, a parer seu, “un dels pitjors enemics de Catalunya”. Així s’ha expressat Alay en una piulada en la qual recorda el missatge que el polític polonès va publicar fa cinc anys en la mateixa xarxa social demanant a l’expresident català no aprovar la DUI.

“Faig una crida a Puigdemont perquè no anunciï una decisió que impossibilitaria el diàleg. Busquem sempre allò que ens uneix”, va manifestar Tusk. Una publicació que, segons ha afirmat Alay, farà que “sempre sigui recordat com a un dels pitjors enemics de Catalunya”. El cap de l’oficina de Puigdemont, però, no ha sigut l’únic en carregar contra l’expresident del Consell Europeu amb motiu d’aquest missatge.

El director de l’oficina europarlamentària de Junts, Aleix Sarri, li ha dedicat fins i tot un fil de Twitter en el qual li recrimina haver-se mantingut en silenci davant de tot el que va succeir després de la fugaç DUI. Sarri ha retret a Tusk no haver dit res sobre l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, així com dels diversos membres de l’executiu català, i també li ha recriminat el seu silenci davant la manca de voluntat de diàleg per part de l’Estat i de l’actuació “molt parcial” i “anticatalana” de jutges i fiscals.

“Senyor Donald Tusk, fa cinc anys vostè va demanar la bona voluntat del poble català i el seu lideratge. Demanant un diàleg que mai va ser mentre es deixava a Espanya reprimir el nostre lideratge. Només vull fer-vos saber que hem après la nostra lliçó. La propera vegada farem el que hem de fer”, ha conclòs Sarri, que ha acusat Tusk d’haver “legitimat un renaixement de l’autoritarisme espanyol”. De moment, el polític polonès no ha respost ni a Alay ni a Sarri.

(Visited 386 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari