Junts condiciona la negociació dels pressupostos a la qüestió de confiança

Albert Batet reclama a Aragonès que convoqui eleccions si es nega a sotmetre's al Parlament

    El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet

    El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, ha deixat clar que la seva formació no s’asseurà a negociar els pressupostos amb el Govern de Pere Aragonès si el cap de l’executiu català no se sotmet a una qüestió de confiança. En una roda de premsa al Parlament, Batet ha replicat a Aragonès que “no pot fer com si res” i que, prèviament als comptes, “cal parlar de la qüestió de confiança”.

    Abans de parlar de pressupostos, el que pertoca és que se sotmeti a una qüestió de confiança i veure quines majories té per a governar”, ha assenyalat el líder de Junts al Parlament. Batet ha tractat de justificar la posició de la seva formació respecte als comptes i ha indicat que, encara que els va començar a elaborar l’exconseller d’Economia Jaume Giró (JxCat), corresponen “a un govern de coalició que ara no existeix” i no són els que Junts faria en cas de governar en solitari.

    El president de la formació postconvergent a la Cambra catalana ha reiterat que el Govern d’Aragonès “només té el suport de 33 diputats” i, malgrat que ha evitat parlar d’ilegitimitat, l’ha descrit com un executiu “dèbil”, “sense l’aval de les urnes i sense la confiança del Parlament”. En aquest sentit, ha insistit que si la qüestió de confiança “no és possible”, aleshores a Aragonès “li pertoca convocar eleccions”.

    (Visited 58 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari