Hipra preveu poder vendre la primera vacuna espanyola contra la covid a partir del novembre

La farmacèutica amb seu a la Selva espera l’autorització de l’Agència Europea de Medicament

Instal·lacions d'Hipra

La farmacèutica Hipra preveu obtenir aquest mes de novembre l’autorització de l’Agència Europea de Medicament (EMA) per a la seva vacuna contra la covid-19, de manera que podria començar a comercialitzar-la una setmana després, segons han anunciat les darreres hores responsables de la mateixa multinacional.

Si convenç l’EMA, la farmacèutica amb seu a Amer (la Selva) posaria al mercat la primera vacuna espanyola contra la covid, que vol que formi part de la campanya de vacunació d’enguany.

En una intervenció al Parlament Europeu, el vicepresident executiu d’Hipra, Carlos Montañés, ha dit que remetran a l’EMA “en una parell de setmanes” la documentació, després que aquesta autoritat comunitària els requerís més informació, la qual cosa ha endarrerit el permís esperat per Hipra.

14 estats membres de la Unió Europea, entre els quals Espanya, s’han interessat en l’adquisició de les injeccions desenvolupades per Hipra, les quals tenen un preu unitari de menys de 10 euros.

Per tancar aquesta operació, Montañés ha anunciat que, de seguida que rebin el permís de l’EMA, reprendran els contactes amb la Comissió Europea, que el passat agost va signar un contacte amb Hipra per a la compra de 250 milions de dosis.

(Visited 95 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari