El Canal 33 mima l’empresa de Vicent Sanchis i emet la desena edició dels premis Vinari

La CCMA i Comunicació Vinària no han firmat el conveni de col•laboració que aprovaven cada any des del 2017 però TV3 va fer una cobertura espectacular de la Gala el passat divendres

El Canal 33 va emetre en directe, aquest divendres 7 d’octubre, la desena gala d’entrega dels Premis Vinari, promoguts pel digital Vadevi, que forma part del grup ElMón, del qual n’és director general Vicent Sanchis, ex-director de TV3. A més, l’endemà, els espais informatius de TV3, tant a les rodes del 324 com als TN en van fer unes cròniques molt detallades, amb un periodista desplaçat al Teatre Casal de Vilafranca, on es va celebrar la gala.

Vicent Sanchis va ser nomenat director de TV3 el 13 de març de 2017. L’11 de maig, quan encara no havien passat dos mesos, Comunicació Vinària, empresa de la qual n’és accionista i administrador suplent, va signar un conveni amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per la “difusió de la cultura i el patrimoni del vi”, segons consta al portal de la transparència d’aquest organisme. El conveni comportava que la CCMA donés suport als Premis Vinari, que Comunicació Vinària organitzava des del 2013. El van signar Salvador Cot, administador de Comunicació Vinària, i Núria Llorach, vicepresidenta de la CCMA. La gala del 2017 es va celebrar el 6 d’octubre i va ser transmesa pel Canal 33 de la Televisió de Catalunya que dirigia Sanchis des de feia menys de sis mesos. Les edicions anteriors, totes celebrades a l’Auditori de Vilafranca del Penedès, les havia transmès Penedès Televisió. A la cerimònia d’entrega dels Premis Vinari d’aquell any hi va assistir Núria Llorach.

Des d’aleshores, pels volts dels mesos de maig i juny, la CCMA i Comunicació Vinària firmaven cada any un nou conveni de col·laboració. Aquesta col·laboració de la CCMA i l’empresa de Sanchis va ser denunciada per EL TRIANGLE, la qual cosa va contribuir a la seva destitució, que es va produir el passat mes d’abril. Aquest any, la nova presidenta de la CCMA, Rosa Romà, no s’ha retratat amb Salvador Cot firmant un nou conveni i tampoc no se n’ha informat, com era tradicional, al portal de la Transparència de la Corporació. El suport de la CCMA als Premis Vinari ha estat, tanmateix, tant gran o més que en edicions anteriors.

Sanchis no va entregar aquest divendres cap dels Premis Vinari com va fer en edicions anteriors. Sí que ho va fer Salvador Cot, que, a més d’administrador de Comunicació Vinària, és editor del digital elmon.cat. A l’apartat dels sponsors dels premis hi constava sempre TV3 com a mitjà oficial. En aquesta edició no hi ha constat TV3 però sí la Generalitat de Catalunya com a patrocinador. El seu representant a l’entrega de premis va ser el secretari general de Difusió, Jofre Llombart, que deixarà el seu càrrec arran de la sortida de JxCat del govern. Entre el nombrós grup de patrocinadors també hi ha estat l’Institut Català del Vi (INCAVI) i empreses com Petrolis Independents, Agbar o Turisme de Barcelona.

La gala va ser breu -va durar uns 42 minuts- i va ser presentada en clau d’humor per la periodista Natza Farré i l’actriu Judit Martín. Les seves bromes van provocar la incomoditat i l’enuig d’alguns dels assistents. Va ser una gala austera, sense pràcticament parlaments dels premiats i amb l’únic acompanyament del grup musical Sabina Witt Trio.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.