Acord entre CCOO i Ryanair sobre el salari dels tripulants de cabina

El sindicat USO rebutja el pacte i afirma que l'aerolínia pretén "netejar la seva imatge"

Avió de Ryanair
Avió de Ryanair.

CCOO i Ryanair han signat aquest dilluns un nou acord per millorar les condicions salarials dels tripulants de cabina afiliats a aquest sindicat. Les millores pactades inclouen increments salarials, més salari fix garantit i una programació fixa de cinc dies de feina i tres de descans.

El sindicat i l’aerolínia s’han compromès a negociar un conveni col·lectiu abans de l’octubre del 2023, el qual sí que afectaria el conjunt de la plantilla independentment de la seva afiliació sindical. Els tripulants de cabina estan en vaga des del mes de juny com a protesta per reclamar millores laborals, unes aturades convocades pels sindicats Sepla i USO, els quals han tallat les relacions amb CCOO per les discrepàncies existents.

Precisament, USO ha criticat amb duresa l’acord entre Ryanair i CCOO i ha manifestat que aquest sindicat “no pot negociar un conveni perquè no és representant dels treballadors a l’empresa”. A més, ha afirmat que l’aerolínia busca “netejar la seva imatge” mentre hi ha tripulants “forçats a treballar en els seus dies de descans”.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari