Qui va impedir que Eduardo Reyes abaixés la bandera espanyola del Palau el 27 d’octubre?

L’aleshores conseller de Salut, Toni Comín. L’ex-president de Súmate, que en aquell moment era diputat de Junts pel Sí, ha explicat, en una entrevista a Vilaweb, que la nit del 27 d’octubre “vaig anar al Palau de la Generalitat per veure si podíem canviar res. Volia abaixar la bandera espanyola. No m’ho van deixar fer. Toni Comín va alertar a la gent que ho controlava que em vigilessin, sabia que era capaç de fer-ho”. Eduardo Reyes continua dient que “entenc que ho va fer pel meu bé, però havia vingut caminant del Parlament de Catalunya al Palau de la Generalitat, i era plenament conscient de la gent que hi havia al carrer i que estava disposada a tot. Per tant, jo també estava disposat a estripar la bandera. Però no m’ho van deixar fer”.

Reyes veu molt complicat que es torni a fer una declaració d’independència. “Tardarem almenys una dècada o dues”, diu. Per tornar a il·lusionar la gent creu que es podria fer “potser amb un altre referèndum. Però aquesta vegada que sigui de debò, que fem la independència costi el que costi. Mil morts? Cinc mil?”.

La carrera política de Reyes, que és ebenista, va començar a ERC que el va incorporar en el sisè lloc de la llista de Barcelona a les eleccions al Parlament de Catalunya de l’octubre del 2015. Després de l’aplicació del 155, ERC va incloure Reyes a les eleccions del desembre del 2017 però el va baixar fins el lloc 31 de la candidatura de Barcelona i no va poder accedir a l’acta de diputat fins el 26 de novembre del 2019. A les eleccions del febrer del 2021 va presentar-se en la candidatura de JxCat per Barcelona, però el van col·locar el número 75.

No el van deixar abaixar la bandera de Catalunya el 27 d’octubre del 2017 però a ell l’han abaixat tant a les llistes electorals que ja s’ha tret del cap la idea que tornarà algun dia a ser diputat. Té 71 anys.

(Visited 688 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari