Patronals i sindicats reclamen a Aragonès que aprovi els pressupostos i eviti les eleccions

El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, ha assegurat que “el país no pot permetre's prescindir dels 3.000 milions d'euros extra de despesa”

La consellera Gemma Geis, el president Pere Aragonès, i la consellera Laura Vilagrà

Catalunya està en una situació econòmica delicada amb la inflació disparada. Sindicats i patronals han demanat al Govern de Pere Aragonès que eviti convocar eleccions i que aprovi uns pressupostos que permetin fer el primer pas cap a l’estabilitat econòmica després de la ruptura de l’executiu de coalició d’ERC i Junts.

Els agents socials han estat categòrics en un assumpte que és clau per controlar les pujades de preus. “El país no pot permetre’s prescindir dels 3.000 milions d’euros extra de despesa que implica tenir uns nous pressupostos. És imprescindible aprovar-los per protegir els més vulnerables”, ha assenyalat el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, en declaracions a El Periódico de Catalunya.

“El més important ara és que continuï el Govern i que plantegi uns pressupostos. L’agenda partidista no pot passar per davant de l’agenda social”, ha indicat el secretari general d’UGT de Catalunya, Camil Ros. “Pot ser una oportunitat per plantejar debats i que no tot es llegeixi en clau independència sí o no, sinó segons l’eix esquerra-dreta”, ha afegit.

El president de la patronal Pimec, Antoni Cañete, ha lamentat la situació d’inestabilitat de la Generalitat: “La ruptura en el Govern arriba en un moment en què urgeixen polítiques de recuperació i de política econòmica per controlar la inflació que tant està fent perillar la viabilitat de les empreses i els llocs de treball”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.