Collserola es reforça contra el risc d’incendis i inundacions

L’AMB ha fixat zones de vora entre el territori urbanitzat i l’espai natural per minimitzar l’impacte de les edificacions al Parc Natural

Ciclistes al Parc Natural de la Serra de Collserola (AMB)
Ciclistes al Parc Natural de la Serra de Collserola (AMB).

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat el nou Pla especial de Collserola (PEPNat) que ha delimitat una zona de vora que ressegueix els límits del Parc Natural entre el territori urbanitzat i l’espai natural. Aquesta transició entre la serra i les àrees asfaltades permetrà reduir el risc d’incendis i d’inundacions.

El seu objectiu és minimitzar l’impacte de les edificacions per preservar el Parc Natural de la Serra de Collserola. “S’ha definit aquest espai funcional d’unes 3.676 hectàrees que engloba aquells espais que estan més enllà del límit estricte del parc i que son claus per la conservació i la millora dels valors i processos que tenen lloc al parc”, ha explicat Eugènia Vidal, arquitecta de l’AMB i coordinadora de l’equip redactor del PEPNat.

El PEPNat és un catàleg de directrius i recomanacions per reforçar els valors ecològics de l’àrea metropolitana. “La missió del parc és protegir els valors naturals del territori, que està immers dins de l’àrea metropolitana”, ha afirmat Raimon Roda, director gerent del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.

(Visited 41 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari