Aragonès confecciona un govern d’experts sense Junts ni comuns

Jordi Turull ha reclamat al president de la Generalitat que se sotmeti a una qüestió de confiança al Parlament o que convoqui eleccions

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya
Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya.

Després de la decisió de Junts de sortir del Govern de Pere Aragonès, el president de la Generalitat està liderant la confecció del nou executiu català. La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat que la llista de nous alts càrrecs ja està “molt avançada”, encara que no s’han confirmat tots els noms.

Els consellers de Junts han deixat vacants les àrees d’Acció Exterior, Economia, Polítiques Digitals, Salut, Drets Socials, Justícia i Universitats. El Govern d’Aragonès vol tancar la llista com més aviat millor perquè la setmana comenci amb la presa de possessió dels consellers i que el dimarts ja participin a la seva primera reunió del Govern.

Només acords puntuals

Vilagrà ha assegurat que la prioritat és forjar un equip “fort, cohesionat, lleial, que faci front als reptes econòmics i socials”. La consellera ha afirmat que intentaran concretar acords puntuals amb els grups independentistes i els comuns. No contempla l’entrada dels morats a l’executiu.

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha assenyalat que el Govern en solitari d’ERC no té els suports suficients per continuar amb la seva acció legislativa. “El president, si té altres suports, seria bo que es constatés”, ha afirmat en una entrevista en Rac1.

El dirigent postconvergent ha reclamat a Aragonès que se sotmeti a una qüestió de confiança al Parlament per determinar si té suports per continuar o que convoqui unes noves eleccions.

(Visited 120 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari