Costa marxa del judici a la Mesa del Parlament

El tribunal nomena un lletrat d’ofici després que l’exvicepresident de la cambra catalana renunciés a defensar-se i a declarar

Josep Costa
Josep Costa

L’exvicepresident primer del Parlament de Catalunya Josep Costa ha abandonat aquest dijous el judici on se l’acusa de desobediència a ell i els altres membres independentistes de l’anterior Mesa del Parlament, l’expresident de la cambra i conseller Roger Torrent, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado.

L’endemà d’haver assistit a la primera sessió, assumint ell mateix la seva defensa jurídica, Costa ha anunciat a l’inici de la segona sessió que renuncia a presentar cap prova, escrit de defensa i conclusions com a lletrat, i també s’ha acollit al dret de no declarar com a acusat.

La sala, que li ha comunicat a Costa que no podia marxar perquè exercia de lletrat, li ha assignat un advocat d’ofici després que refusés romandre al jutjat. La Fiscalia ha titllat d’”estratègia infantil” el comportament de l’exvicepresident del Parlament, a qui ha atribuït una intenció de dificultar la celebració del judici.

Costa s’ha negat a participar en el judici, que considera una “farsa”, i ha manifestat que no pot confiar en el tribunal perquè a la sala on se celebra la vista hi ha “el retrat d’un rei d’una monarquia corrupta”.

(Visited 136 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari