Com s’ha retratat Antonio Baños?

Antonio Baños, a TV3
Antonio Baños, a TV3

L’exdirigent de l’ANC i Òmnium Cultural que va encapçalar la llista electoral de la CUP el 2015, Antonio Baños, s’ha expressat recentment com un independentista del sector més exigent i partidari de les mobilitzacions quan ha retret als dirigents del moviment que, en la fase culminant del procés, “ens van fer anar a casa els nostres, no els altres“.

“Tinguem-ho present per la següent: primer, desobeir als nostres. En acabat, resistir l’enemic”, ha escrit a Twitter abans d’afegir que “amb guanyar només una vegada ja en tindríem prou”.

Baños, paradoxalment, va ser una de les figures independentistes que va contribuir llavors a moure les masses de correligionaris fora de la via Laietana de Barcelona, com li han recordat un grapat d’usuaris de les xarxes social.

De fet, hi circula un vídeo que mostra Baños cridant per megàfon: “Si us plau, tothom amunt, cap a Gran Via-Passeig de Gràcia, al campament dels estudiants. Ens quedem allà amb els estudiants a protegir-los”.

D’aquest missatge també en va quedar constància en la cobertura en directe que va fer el digital independentista El Nacional, en aquests termes: “Baños, amb un megàfon, crida per Via Laietana que la gent marxi”.

D’altra banda, l’excap de llista cupaire ha protagonitzat un incident curiós, si més no, en la seva recent compareixença com a acusat en un judici per desobediència greu per haver-se negat a respondre a l’acusació de Vox sent testimoni del judici per l’1-O.

Baños, exdirigent també de l’entitat de castellanoparlants independentistes Súmate, ha respost a una jutgessa de Madrid que es negava a declarar “en una llengua estrangera”, tot i que a les xarxes havia reaccionat anys enrere escrivint que “la llengua de l’enemic” -com una altra persona titllava el castellà- “no la chapurreo, la parlo correctament i cada dia. I a molta honra. A veure si els prescindibles sou vosaltres”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.