El fiscal del judici de Torrent i la mesa del Parlament avisa que la desjudicialització és una “bola”

Adverteix que la negociació entre la Moncloa i el Govern no aconseguirà paralitzar les causes del procés

Judici cas Torrent

A l’arrencada del judici contra Roger Torrent i els membres independentistes de l’antiga mesa del Parlament, el fiscal José Joaquín Pérez de Gregorio ha llançat una advertència al PSOE i ERC que la desjudicialització del procés que està sobre la taula de diàleg no aconseguirà paralitzar causes com aquesta.

També ha enviat un missatge als jutges, per si en algun moment han tingut intenció de suspendre el judici. “Estic segur que la sala no es veurà afectada per aquesta bola”, ha dit.

Les paraules del fiscal també s’interpreten com un missatge al govern espanyol i al govern català, en el sentit que la Fiscalia no arxivarà cap de les causes del procés. Tot plegat, però, contrasta amb els moviments de l’altra fiscal del cas Torrent, Assumpta Pujol, que al principi de la vista oral n’ha demanat la suspensió mentre es resolen els dubtes sobre la composició del tribunal.

El tribunal, presidit per Carles Mir, ha acordat tirar endavant el judici, en què avui s’han plantejat les qüestions prèvies. Les defenses han apel·lat a la inviolabilitat parlamentària de Roger Torrent, Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado i han demanat que se suspengui el judici. El tribunal ha resolt que informarà demà dijous, que a més estan citats els testimonis a la vista. La declaració dels encausats s’ha programat per al final, divendres, per garantir millor el seu dret de defensa.

Se’ls acusa d’un delicte de desobediència al Tribunal Constitucional per haver mantingut el 29 d’octubre i el 5 de novembre de 2019 una resolució dels tres grups independentistes que refermava el dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya i la “reprovació de la monarquia tantes vegades com vulguin els diputats”. Per a Torrent, Costa i Campdepadrós sol·licita que siguin castigats a 20 mesos d’inhabilitació a càrrec públic i multa, i per a Delgado 16 mesos d’inhabilitació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.