El BNEW afronta els reptes de la mobilitat urbana i la fàbrica del futur en la seva tercera jornada

La Barcelona New Economy Week (BNEW), impulsada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), ha celebrat avui la seva tercera jornada, continuant amb les ponències de les verticals sobre la nova economia. El conflicte d’Ucraïna, l’arquitectura sostenible, la cuina eficient o la humanització de l’empresa han estat alguns dels temes que han pogut gaudir els assistents a l’esdeveniment, tant de manera presencial com online.

La importància de la mobilitat i l’electromobilitat

Un dels debats amb major interès de la jornada d’avui ha estat “Reptes Territorials i Oportunitats de Negoci entorn de la Mobilitat Sostenible a l’Àrea Metropolitana de Barcelona”, dins del BNEW Mobility. Pere Roca, CEO de Geever, ha actuat com a moderador de la taula, en la qual han participat Neus Olea, CEO d’AEMES SMART; Yolanda Redondo, secretària general de Transcalit (Federació catalana de transports de Barcelona); Eduard Castañeda, Chief Product Officer and Cofounder de WALLBOX, i Carles Conill, Sustainable Mobility Services Director d’AMB. Els ponents han dialogat sobre els avanços en temes de mobilitat a les smart cities i l’impacte en la sostenibilitat del futur.

En aquest sentit, Yolanda Redondo ha assegurat que “veiem el futur amb un optimisme realista; optimisme perquè el sector de la mobilitat està compromès a accelerar la connectivitat i la sostenibilitat, i incorporar-les en tota la cadena de valor”. Així mateix, Eduard Castañeda ha afirmat que “la cooperació, les sinergies i les aliances dels agents és clau”.

D’altra banda, Carles Conill ha afegit que “la ràtio d’utilització del vehicle privat en el conjunt de l’àrea metropolitana és del 30%, la qual cosa vol dir que de la resta de viatges que fan els ciutadans de la metròpolis, el 70% es fan d’una manera sostenible”. I és que, segons ha explicat Neus Olea, “a Espanya hi ha més de 220.000 empreses del metall, és la 5a potència del sector del metall a la Unió Europea. I dins del metall hi ha subsectors com el de l’automoció, el ferroviari, l’immobiliari, etc. I al final, son tots aquests sectors els que ens poden ajudar a tenir més oferta de solucions per la mobilitat sostenible”.

La fàbrica del futur

Dins de la vertical BNEW Digital Industry, el panell “2022, l’any de la fàbrica intel·ligent” ha reunit Alexandre de Alcantara, Body Shop Process de SEAT; Jesús Garrido, Sales Manager EMEA de Virtualware, i Seda Tosun, CEO & Co– Founder d’Immersia Data Visualization. El moderador, Xavier Rius, General Manager d’ICIL, ha introduït reflexions sobre el nou concepte de fàbrica connectada i el seu impacte en l’economia del futur.

En aquest sentit, Alexandre de Alcantara ha assegurat que la “tecnologia i la innovació per a la fàbrica del futur introdueix nous components, robots, dispositius i softwares que estan connectats i ens permeten absorbir grans quantitats de dades amb l’objectiu de millorar els nostres processos productius”.

D’altra banda, Seda Tosun ha afegit que “la realitat virtual i augmentada millora l’experiència amb la gestió de les dades. Els usuaris entenen millor la informació i les dades i faciliten la forma d’extracció de conclusions i comunicació, per la qual cosa també optimitzen els processos”. Finalment, Jesús Garrido ha afirmat que el valor afegit d’aquest tipus de tecnologies genera “una visualització positiva de les dades i millora el manteniment in situ dels operaris, en temps real”.

Premis a les Millors Startups de BNEW 2022

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha presidit el lliurament dels Premis a les Millors Startups de BNEW 2022, que s’ha celebrat a l’Estació de França.

Més de 50 empreses emergents han presentat la seva candidatura al concurs del BNEW Startup Innovation Hub, a cadascuna de les verticals (Digital Industry, Real Estate, Mobility, Talent i Sustainability), en el qual el jurat ha avaluat les solucions dels participants segons l’impacte que aquestes tinguin en la indústria, la capacitat dels equips de gestió i les solucions tecnològiques d’alt valor que aporten avantatges competitius sostenibles.

Així mateix, s’ha tingut en compte el potencial de creixement sostenible de la startup, la seva capacitat per a influir en l’economia i la societat, i el seu component d’innovació.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari