Tercer mes consecutiu amb increment de l’atur

La pujada del setembre, de 17.679 persones a Espanya i 3.300 a Catalunya, és menor de l’habitual

Oficina de treball
Oficina de treball

L’atur registrat ha continuat pujant el setembre per tercer mes consecutiu, aquest cop amb un increment de 17.679 treballadors a Espanya, dels quals 3.300 corresponen a Catalunya, segons les xifres del Ministeri de Treball i Economia Social.

Aquestes pujades, habituals per la finalització de la temporada d’estiu, són més moderades de l’habitual en els anys anteriors a la pandèmia de la covid-19, ja que solien ser de més de 20.000 treballadors de mitjana. En qualsevol cas, deixen la xifra oficial d’aturats en 2.941,919.

La contractació indefinida durant el mes passat ha fregat el 50%: 775.856 dels 1.660.792 nous contractes, el 46,72%. Els contractes a temps complet, però, són un 38% d’aquests. Per sectors, ha baixat l’atur en l’agricultura, la construcció i la indústria, mentre ha pujat en els serveis.

L’ocupació ha registrat el millor inici de curs dels darrers 15 anys -excepte els anys de la pandèmia- gràcies a la incorporació de 29.286 afiliats més a la Seguretat Social, de manera que Espanya en suma 20.180.287.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.