Un excap d’investigació dels Mossos denuncia ingerències de Sallent en el cas contra Buch

L'actual número dos del cos policial català hauria demanat dades de casos que ja estaven judicialitzats

Toni Rodríguez, intendent de Mossos

L’intendent dels Mossos Toni Rodríguez ha notificat a la justícia que l’actual número dos del cos, Eduard Sallent, va demanar dades confidencials d’una investigació judicialitzada, que involucrava el llavors conseller d’Interior Miquel Buch, mentre era el cap dels Mossos.

Rodríguez, que en l’etapa de Sallent era el cap de la Comissaria General d’Investigació Criminal dels Mossos, ha revelat els fets en el marc de la denúncia que ha presentat contra el seu cessament, al desembre, i coincidint amb el retorn de Sallent a la cúpula policial.

La unitat que supervisava es feia càrrec del cas que implica l’exconseller Buch, també de la investigació a Laura Borràs i, juntament amb la Guàrdia Civil i l’Audiència Nacional, una de les ramificacions del cas 3%, la que fa referència a un possible desviament de diners públics a través de la productora audiovisual Triacom.

En la denúncia, l’intendent apunta com a detonant de la seva destitució la negativa a facilitar als seus caps informació confidencial de les investigacions que dirigia i que afectaven els polítics de Junts Borràs i Buch.

Rodríguez assegura que, el 2020, Sallent volia una còpia de les diligències de la investigació per les tasques d’escorta a Carles Puigdemont, una investigació que apunta contra Buch, que aleshores era el conseller d’Interior.

Així mateix, recorda com les filtracions de la causa que afecta Borràs i que l’ha portada a ser suspesa com a presidenta del Parlament van fer que el jutge retirés la investigació als Mossos.

(Visited 127 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari