Suspenen les convocatòries a inspector i intendent de Mossos per irregularitats

Interior investigarà perquè s'estava enregistrant una reunió del tribunal avaluador

Mossos d'Esquadra

El Departament d’Interior ha suspès el procés de selecció de nous inspectors i intendents del cos de Mossos d’Esquadra, durant quinze dies, en detectar irregularitats en una reunió del tribunal avaluador, segons ha avançat El País. En aquesta reunió es va detectar un telèfon mòbil que estava enregistrant l’activitat del tribunal avaluador. Arran d’aquests fets, ara el cas es troba judicialitzat.

El tribunal avaluador decideix les proves i els temes de la convocatòria d’inspectors i intendents del cos de Mossos, i el fet de detectar que s’estigués enregistrant la reunió evidencia que hi havia interès de tenir informació de manera il·legal d’aquesta. Per aquest motiu la Divisió d’Afers Interns (DAI) dels Mossos ha obert una investigació per determinar què ha passat i depurar responsabilitats.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dilluns la suspensió de les dues convocatòries. Segons el DOGC, els fets que van passar el 22 de setembre podrien “tenir prou rellevància per afectar els principis d’igualtat, mèrit i capacitat exigits en els processos selectius mitjançant concurs d’oposició”.

Per aquest dissabte estaven convocades les proves per a deu places d’intendent i el 22 d’octubre estava prevista la convocatòria de 24 places a inspector. Aquests fets passen poc després de la darrera polèmica dins de la cúpula del cos dels Mossos d’Esquadra, en la qual es van fer públiques les discrepàncies del comissari en cap del cos, Josep Maria Estela, amb el seu número dos, Eduard Sallent. La polèmica va provocar que Sallent acabés enviant una carta als membres del cos per treure importància a la crisi.

(Visited 190 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari