Maragall diu que les peticions de Junts menystenen el Govern

El dirigent d'ERC afirma que "les condicions semblen posades per no ser acceptades"

El president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, afirma que hi ha peticions de Junts, per continuar formant govern de coalició amb ERC a la Generalitat, menystenen el Govern. Maragall assegura que “les condicions semblen posades per no ser acceptades”, com és la petició de la vinculació del Consell per la República en la gestió de l’executiu.

En aquest context, el dirigent republicà afirma que la consulta que la direcció de Junts farà a la militància sobre si han de continuar o no en l’executiu de Pere Aragonès és “una dimissió de la direcció política” i que “és una incapacitat de prendre decisions per consens intern”.

Ernest Maragall ha afirmat, en declaracions al programa Cafè d’idees de RTVE, que si la militància de Junts vota a favor de la continuïtat del govern de coalició amb ERC, les condicions que estan avui sobre la taula per a aquesta continuïtat “s’hauran evaporat”.

Maragall ha defensat que hi ha avenços en la taula de diàleg entre el govern català i el govern central, per bé que aquests avenços no són “constatables i tangibles”. Davant les crítiques que van rebre dirigents republicans en l’acte de l’1-O a l’Arc de Triomf de Barcelona, Maragall considera que “semblava que l’adversari de Junts podia ser ERC” i que “ERC no ha mogut un dit, un crit o una ofensa en cap sentit”.

En aquest context, el líder municipal d’ERC considera que era “previsible” que l’acte de l’1-O estigués “explícitament inclinat en una direcció”. Maragall denuncia que els crits que es van sentir contra l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell “ens fan mal a tots”, perquè “Carme Forcadell és la dignitat republicana independentista”.

Maragall confia que la tensió que ha provocat “una part de Junts” es destensarà i l’independentisme recuperarà la “visió compartida” i es tornarà a una “acció coherent”.

Per altra banda, el dirigent republicà ha afirmat que “hem deixat que la delinqüència organitzada s’instal·lés a la nostra ciutat”. Maragall considera que la “feblesa institucional” de Barcelona ha propiciat la delinqüència organitzada, afirmat que “quan hi ha feblesa institucional, tothom s’hi atreveix”.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari