Junts culpa ERC d’abocar-los a la consulta i deixa el futur del Govern en mans dels afiliats

Turull anuncia que comunicarà als afiliats quina és la seva posició abans de la consulta

El secretari general de Junts, Jordi Turull

El secretari general de Junts, Jordi Turull, després que la formació hagi fet pública la pregunta que formularà a la militància sobre la continuïtat al govern de la Generalitat, ha explicat en roda de premsa que l’última proposta que la seva formació ha fet arribar al president Pere Aragonès incloïa renuncies, que ERC tampoc ha acceptat.

Així, el futur del govern de la Generalitat està en mans dels 6.465 militants de Junts cridats a participar en la consulta d’aquest dijous i divendres, a qui se’ls preguntarà: “Vols que Junts continuï formant part del Govern?”.

Mentre anava desgranant les propostes de Junts a Esquerra, ha insistit en diverses ocasions que la posició del partit en la crisi de govern ha estat sempre de “voluntat d’arreglar-ho” i “refer les confiances”. En canvi, ha lamentat que els republicans no han fet “cap gest” per arribar a un acord.

En aquest sentit, ha apuntat que la formació ha fet en els darrers dies diverses propostes per trobar una sortida a la crisi, però no han estat acceptades per Esquerra. “No hem rebut cap contraproposta”, ha lamentat.

Concretament, s’oferia que a la mesa de negociació “en podran formar part membres del Govern i dels grups parlamentaris que donen suport al Govern”. A més, hi incloïa els altres dos punts que consideren fonamentals: l’espai de coordinació independentista, que s’hauria de començar a reunir abans del 15 de novembre, i la unitat al Congrés dels Diputats. Tampoc hi constava la restitució de Jordi Puigneró com a vicepresident.

Turull ha dit que no volia “anticipar pantalles” i que, de moment, no faria explícit el seu posicionament, que farà públic als afiliats del partit. Els resultats provisionals es coneixeran el dia 7 i la sindicatura electoral proclamarà els definitius l’endemà, per si hi hagués alguna reclamació.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari