Comença la reforma de la Rambla amb les crítiques de veïns i comerciants

L'entitat Amics de la Rambla reclama escurçar el calendari, que preveu acabar les obres el 2030

Simulació de la reforma de la Rambla a l’altura de les Drassanes

Foto: Ajuntament de Barcelona

Aquest dilluns ha arrencat la reforma de la Rambla de Barcelona després de múltiples anys de retard des de la seva aprovació en el ple municipal, unes obres que es distribuiran en cinc fases i s’allargaran fins al 2030, malgrat les reclamacions de veïns i comerciants per escurçar els terminis. La remodelació s’ha iniciat a la part baixa del passeig, en el tram més proper a Colom, i es preveu que aquesta primera fase duri un any i mig.

En l’etapa inicial, la idea és allargar la Rambla cap al mar i crear una nova plaça entre les Drassanes i Colom, així com transformar l’avinguda de les Drassanes en una zona d’estada i replantar l’arbrat. En total, els treballs de les cinc fases suposaran a l’Ajuntament de Barcelona una despesa de 44,5 milions d’euros.

El president de l’entitat Amics de la Rambla, Fermín Villar, ha afirmat en declaracions a La Xarxa que tant veïns com comerciants estan “contents” que comenci la reforma del passeig, però ha destacat que, alhora, estan “molt preocupats pel calendari”, el qual consideren “absurd”. En aquest sentit, Villar ha assenyalat que altres obres similars com la superilla de l’Eixample o la reforma de la Via Laietana tenen terminis molt més curts que el previst per a la Rambla i que la comparativa, també en termes econòmics, “és feridora”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.