Pere Aragonès: “Cal posar fi a la repressió. Si volem guanyar no podem deixar a ningú enrere”

El president de la Generalitat ha insistit en la proposta de dur a terme “un acord de claredat per determinar quan i com Catalunya ha de votar”

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya
Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya.

En plena crisi de l’executiu català, en comptes d’un acte institucional per celebrar el cinquè aniversari de l’1-O, el president Pere Aragonès ha emès un simple missatge institucional. Ha defensat l’estratègia per afrontar el conflicte polític amb el Govern central mitjançant l’autodeterminació, l’amnistia, la lluita contra la repressió i un futur referèndum.

Aragonès ha recordat totes les conseqüències que va tenir la celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017: “Presó, exili, multes i inhabilitacions… El cost personal per a moltes persones que hi ha darrere de l’1-O és altíssim”. El president ha demanat fer “tot el possible per posar fi a tota forma de repressió. Perquè si volem guanyar (que guanyarem) no podem deixar a ningú enrere”.

Per exercir el dret a l’autodeterminació, Aragonès ha assegurat que el camí és “unir-nos a través de l’ampli consens que suscita a Catalunya” que el conflicte es resolgui a les urnes. “Proposo un acord de claredat per determinar quan i com Catalunya ha de votar, ha sentenciat.

(Visited 116 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari