Mor Àngel Casas als 76 anys

El periodista y presentador patia calcifilàxia, una malaltia rara que va fer que la seva salut fos molt feble els darrers anys

El periodista y presentador Àngel Casas (CCMA)
El periodista y presentador Àngel Casas (CCMA).

El periodista i presentador Àngel Casas ha mort als 76 anys avui, dissabte 1 d’octubre, per la matinada. Ha estat un dels rostres més coneguts a la televisió dels anys 80, al naixement de TV3, sobretot pel programa Àngel Casas show.

Casas va crear un format pioner i ambiciós de ‘talk show’ que va ser emès entre el 1984 i el 1988 i pel qual va guanyar el Premi Antena d’Or de Televisió en el 1984. També ha destacat com a divulgador i crític musical al programa Musical Express, de TVE.

La salut d’Àngel Casas, que es va jubilar el 2014 després de la seva etapa com a director de Barcelona Televisió, era molt delicada. Patia una malaltia rara anomenada calcifilaxia. Al setembre del 2020 va anunciar a les xarxes socials la seva retirada de la vida pública amb un títol carregat d’humor i sarcasme: ‘Medical Mistery Tour’.

Més enllà de la televisió, ha viscut la seva carrera també a la ràdio, la premsa escrita (com a columnista, cronista i crític musical) i l’escriptura literària. El seu últim llibre s’ha publicat aquest 2022: L’agonia de Bakunin, una obra de sis relats en els quals retratava la Barcelona actual. Al 2007 va rebre la Creu de Sant Jordi i anteriorment havia estat guardonat amb dos premis Ondas (1972 i 1986).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.