Mor Àngel Casas als 76 anys

El periodista y presentador patia calcifilàxia, una malaltia rara que va fer que la seva salut fos molt feble els darrers anys

El periodista y presentador Àngel Casas (CCMA)
El periodista y presentador Àngel Casas (CCMA).

El periodista i presentador Àngel Casas ha mort als 76 anys avui, dissabte 1 d’octubre, per la matinada. Ha estat un dels rostres més coneguts a la televisió dels anys 80, al naixement de TV3, sobretot pel programa Àngel Casas show.

Casas va crear un format pioner i ambiciós de ‘talk show’ que va ser emès entre el 1984 i el 1988 i pel qual va guanyar el Premi Antena d’Or de Televisió en el 1984. També ha destacat com a divulgador i crític musical al programa Musical Express, de TVE.

La salut d’Àngel Casas, que es va jubilar el 2014 després de la seva etapa com a director de Barcelona Televisió, era molt delicada. Patia una malaltia rara anomenada calcifilaxia. Al setembre del 2020 va anunciar a les xarxes socials la seva retirada de la vida pública amb un títol carregat d’humor i sarcasme: ‘Medical Mistery Tour’.

Més enllà de la televisió, ha viscut la seva carrera també a la ràdio, la premsa escrita (com a columnista, cronista i crític musical) i l’escriptura literària. El seu últim llibre s’ha publicat aquest 2022: L’agonia de Bakunin, una obra de sis relats en els quals retratava la Barcelona actual. Al 2007 va rebre la Creu de Sant Jordi i anteriorment havia estat guardonat amb dos premis Ondas (1972 i 1986).

(Visited 111 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari