Desobediència Civil proclama “l’alliberament” de Girona des del balcó de l’Ajuntament

L'organització s'ha manifestat per homenatjar el referèndum de l'1-O i ha llegit un manifest des de l'edifici del consistori

Desobediència Civil a l'Ajuntament de Girona (Gemma Busquets)
Desobediència Civil a l'Ajuntament de Girona (Gemma Busquets).

Per homenatjar el referèndum de l’1-O, membres de Desobediència Civil Catalunya han pujat amb una escala fins al balcó de l’Ajuntament de Girona i han proclamat “l’alliberament” de la ciutat que, segons ells, formarà part de la República catalana.

L’organització ha liderat una manifestació amb assistència minoritària a la capital de la província i ha culminat la mobilització llegint un manifest des de l’edifici del consistori. “Pretenem que totes i cadascuna de les viles siguin conscients del seu empoderament propi, demostrant així que el control del territori és possible i que aquest depèn de tot el món”, va assegurar l’organització a un comunicat.

Els pobles “alliberats”

El dissabte 17 de setembre Desobediència Civil va proclamar nou “territori alliberat” de Catalunya a Corbins (Segrià). Es va unir així a la llista de pobles formada per Sant Esteve de Palautordera (Vallés Oriental), Amer (la Selva), Bàscara (Alt Empordà) i Folgueroles (Osona).

“Si bé quatre viles no fan trontollar l’estat, sí que són el principi d’un alçament col·lectiu que suposarà el compte enrere cap a l’alliberament nacional”, va indicar. “Aquests alliberaments suposen un aprenentatge i un entrenament que ens portarà al punt de confrontació amb l’estat espanyol i al mateix temps ens permetrà pressionar a la classe política catalana. Amb aquests alliberaments estem construint una xarxa que vol expandir-se per tot el territori”, ha afegit.

(Visited 126 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari