Desobediència Civil proclama “l’alliberament” de Girona des del balcó de l’Ajuntament

L'organització s'ha manifestat per homenatjar el referèndum de l'1-O i ha llegit un manifest des de l'edifici del consistori

Desobediència Civil a l'Ajuntament de Girona (Gemma Busquets)
Desobediència Civil a l'Ajuntament de Girona (Gemma Busquets).

Per homenatjar el referèndum de l’1-O, membres de Desobediència Civil Catalunya han pujat amb una escala fins al balcó de l’Ajuntament de Girona i han proclamat “l’alliberament” de la ciutat que, segons ells, formarà part de la República catalana.

L’organització ha liderat una manifestació amb assistència minoritària a la capital de la província i ha culminat la mobilització llegint un manifest des de l’edifici del consistori. “Pretenem que totes i cadascuna de les viles siguin conscients del seu empoderament propi, demostrant així que el control del territori és possible i que aquest depèn de tot el món”, va assegurar l’organització a un comunicat.

Els pobles “alliberats”

El dissabte 17 de setembre Desobediència Civil va proclamar nou “territori alliberat” de Catalunya a Corbins (Segrià). Es va unir així a la llista de pobles formada per Sant Esteve de Palautordera (Vallés Oriental), Amer (la Selva), Bàscara (Alt Empordà) i Folgueroles (Osona).

“Si bé quatre viles no fan trontollar l’estat, sí que són el principi d’un alçament col·lectiu que suposarà el compte enrere cap a l’alliberament nacional”, va indicar. “Aquests alliberaments suposen un aprenentatge i un entrenament que ens portarà al punt de confrontació amb l’estat espanyol i al mateix temps ens permetrà pressionar a la classe política catalana. Amb aquests alliberaments estem construint una xarxa que vol expandir-se per tot el territori”, ha afegit.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.