Quina visita papal ha alçat molta polseguera?

Marc Castells amb el papa Francesc

La que ha fet una delegació de la ciutat d’Igualada, amb el seu alcalde Marc Castells al capdavant. Els partits de l’oposició igualadina i ciutadans en general no veuen amb bons ulls que en el context de crisi econòmica actual, i sent la capital de la comarca de l’Anoia la ciutat amb els impostos més cars de Catalunya i una de les més endeutades, l’Ajuntament destini diners al que el portaveu d’ERC Enric Conill titlla de “propaganda de l’alcalde”, que respon a “una necessitat constant de fer-se la foto sense pensar en les conseqüències; els igualadins no li pagarem la campanya electoral a l’alcalde”. ERC, fins i tot, n’ha fet una performance, on es parodia una suposada visita del papa a Igualada.

Per això, els grups de l’oposició igualadina demanen que els regidors que van participar en la visita al papa Francesc “tornin els diners” a l’Ajuntament. La delegació igualadina que va ser rebuda pel pontífex al Vaticà va estar formada per deu persones. Segons fonts municipals, d’aquestes, sis van ser pagades per l’Ajuntament -tres regidors, dos mossens i el cap de comunicació- i la resta van fer-se càrrec personalment de les despeses -tres regidors més i l’esposa de l’alcalde. Les mateixes fonts indiquen que tot plegat li ha costat a l’Ajuntament 2.658 euros.

El motiu del viatge va ser entregar al papa una rèplica del vestit que sant Ignasi de Loiola va comprar a Igualada, fa cinc-cents anys, durant la seva estada a la ciutat en el seu pelegrinatge.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.