El TSJC manté la setmana vinent el judici a l’anterior Mesa del Parlament

L'intent de la Fiscalia d'anul·lar la recusació d'un magistrat no ajorna la celebració de la vista oral

Josep Costa amb el president Roger Torrent
Josep Costa amb el president Roger Torrent

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit mantenir la data de celebració del judici als membres independentistes de l’anterior Mesa del Parlament, malgrat que la Fiscalia havia demanat l’anul·lació de la recusació del magistrat Carlos Ramos.

Així doncs, la vista oral se celebrarà, com estava previst, els dies 5, 6 i 7 d’octubre, amb l’expresident de la cambra catalana Roger Torrent i els exmembres de la Mesa Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado al banc dels acusats per un delicte de desobediència presumptament comès quan van tramitar propostes de resolució favorables a l’autodeterminació i contra la monarquia, malgrat que el Tribunal Constitucional ha havia anul·lat d’altres en la mateixa línia.

El TSJC ha confirmat la data de la vista oral i no ha admès a tràmit l’incident de nul·litat que havia plantejat la Fiscalia en el cas de la recusació del magistrat Ramos, aconseguida per la defensa de Josep Costa, que també ha aconseguit apartar el president del tribunal, Jesús María Barrientos.

La sala especial del TSJC ha argumentat que la nul·litat que reclama la Fiscalia no s’ha començat a tramitar, per la qual cosa la composició del tribunal no ha canviat, de manera que no consideren legalment motivat un ajornament del judici.

Tant les defenses com la Fiscalia i l’acusació particular de Vox eren partidàries de suspendre la vista oral. En aquesta causa, la Fiscalia reclama per a Torrent, Costa i Campdepadrós condemnes d’un any i mig d’inhabilitació i multes de 30.000 euros, i 16 mesos d’inhabilitació i 24.000 euros de multa per a Delgado.

(Visited 126 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari