El Parlament tomba l’acord de claredat plantejat per Aragonès

Només ERC dona suport a una proposta dels comuns per impulsar la iniciativa pel referèndum pactat

Aragonès i Albiach

L’acord de claredat proposat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, no ha estat aprovat en el debat de política general. De fet, aquesta proposta ha quedat en segon pla davant la crisi de govern. Els comuns han portat a votació el projecte d’un referèndum pactat amb l’Estat, a l’estil canadenc, i només ha rebut el vot a favor dels republicans. Així mateix, PSC, CUP, Vox, Cs i PP han votat en contra i Junts s’ha abstingut.

Aragonès va plantejar l’acord de claredat per pactar un referèndum “efectiu” amb l’Estat. Poc després d’anunciar-lo, la Moncloa ja mostrava, d’entrada, el seu desacord amb la proposta.

La proposta de resolució presentada ara pels diputats del grup que lidera Jéssica Albiach, amb el títol “per l’impuls d’un acord de claredat”, recull que el Parlament constata “la necessitat de convocar la taula de partits per impulsar un acord de claredat i presentar-lo posteriorment a la taula de diàleg”, que ha d’unificar criteris i establir “les bases i condicions” per poder fer un referèndum “efectiu i acordat” sobre l’estatus polític de Catalunya.

Segons els republicans, l’acord de claredat s’havia presentat prèviament als socis, però dimarts Junts va recelar d’aquesta perquè no “s’ha complert” amb part de l’acord de legislatura, i va ser arran d’això que la formació de Laura Borràs i Jordi Turull va amenaçar amb una qüestió de confiança a Aragonès. En el marc d’aquest xoc, ara Junts ha castigat la proposta sobre l’acord de claredat amb una abstenció que ha contribuït a paralitzar la seva aprovació durant el debat.

(Visited 107 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari