El TSJC decideix mantenir el 25% de castellà en sis escoles més

El tribunal argumenta que la normativa aprovada pel Parlament "no afecta" les mesures cautelars prèvies

    El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

    El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat la petició de la Generalitat per revocar les mesures cautelars que afecten sis escoles i que les obliguen a impartir el 25% de les classes en castellà. Segons ha avançat RAC1 i ha confirmat l’ACN, el tribunal argumenta en sis resolucions diferents que la normativa aprovada pel Govern i el Parlament català “no afecta de forma automàtica” les resolucions judicials prèvies que implementen aquestes mesures cautelars.

    “Aquest marc general en cap cas incideix de forma instantània sobre situacions jurídiques individuals ja reconegudes“, destaca el TSJC. No obstant això, el tribunal reconeix que la nova legislació sí que afecta els nous projectes lingüístics que cada centre educatiu elabori i podria limitar la tutela cautelar que pugui acordar-se en un futur, motiu pel qual el TSJC està a l’espera que el Tribunal Constitucional es pronunciï sobre la constitucionalitat de la normativa.

    Amb el manteniment de les mesures cautelars en sis escoles més, ja són vuit els centres educatius de Catalunya que apliquen el 25% de castellà, els quals es troben a Vila-seca, al Prat de Llobregat, a Sant Pere de Ribes, a Sant Esteve Sesrovires, a Canet, a Cubelles, a Tarragona i als Pallaresos.

    (Visited 116 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari