El govern rebaixa la pressió fiscal sobre les rendes inferiors a 21.000 euros

La ministra Montero anuncia més impostos per a les grans fortunes i les empreses

Compareixença de la ministra d'Hisenda, María J. Montero

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat diverses mesures fiscals que rebaixaran la pressió fiscal sobre els perceptors de rendes inferiors a 21.000 euros anuals i la incrementaran sobre les fortunes superiors als 3 milions d’euros i les grans empreses. Les mesures, anunciades aquest dijous, tenen com a objectiu incrementar els ingressos en 3.144 milions d’euros durant els pròxims dos anys.

1.500 milions és l’estimació governamental del que l’Estat rebrà del denominat impost de solidaritat de les grans fortunes, que afectarà 23.000 contribuents, serà temporal i constarà de tres trams: 1,7% per als casos de 3 a 5 milions de riquesa neta, 2,1% per als que tinguin de 5 a 10 milions, i un 3,5% per als que superin aquesta quantitat.

Pel que fa a l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF), l’executiu incrementarà un punt, fins al 27%, la tributació de les rendes de capital superiors a 200.000 euros, i fins al 28% les de més de 300.000. A més, estendrà a les rendes de fins a 21.000 euros el benefici fiscal que s’ha estat aplicant a les de fins a 18.000 euros.

Entre altres mesures més, l’executiu de Pedro Sánchez rebaixarà l’impost de societats del 25% al 23% a les petites empreses, per a les quals calcula un estalvi de 292 milions, i preveu obtenir 2.439 milions establint una limitació del 50% a la possibilitat de compensar pèrdues de filials de grups empresarials consolidats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.