Baños no ha declarat en el judici per no contestar a Vox perquè no li permeten fer-ho en català

La Fiscalia ha modificat la petició de pena i demana quatre mesos per a Baños i Reguant

Antonio Baños
Antonio Baños

Antonio Baños ha anat aquest dijous a judici, acusat de desobediència, per negar-se a respondre a Vox al judici del procés. L’exdiputat de la CUP, citat en un tribunal penal de Madrid, s’ha negat a declarar en castellà. La sala li ha negat l’intèrpret que havia demanat. En canvi, aquest dimecres, Eulàlia Reguant sí que en va tenir al Suprem.

Baños ha reivindicat que Reguant sí que va poder declarar en català el dia anterior al Suprem per una causa similar i la jutgessa ha estat contundent: “Jo no rebré la seva declaració en català perquè no en tinc cap obligació”.

Després, l’exdiputat de la CUP ha tornat a defensar que “no tenia per què contestar” Vox durant el judici del procés, motiu pel qual se l’acusa de desobediència.

La Fiscalia ha modificat la petició de pena, de sis a quatre mesos de presó i inhabilitació. La modificació feta pel ministeri públic va en línia amb la petició feta per la Fiscalia del Suprem en el cas de Reguant. D’aquesta manera, la Fiscalia demana la mateixa pena per a tots dos.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.