Reguant es declara innocent del delicte de desobediència

Vist per a sentència el judici contra la diputada de la CUP per no haver contestat les preguntes de Vox

Eulàlia Reguant
Eulàlia Reguant

Ha quedat vist per a sentència el judici contra Eulàlia Reguant per no haver contestat les preguntes de Vox durant el judici del procés, el 23 de gener del 2019. La diputada de la CUP s’ha declarat innocent del delicte que li atribueixen, el de desobediència. Reguant argumenta que contestar a l’extrema dreta hauria estat tant com legitimar-la.

La cupaire ha insistit en el perjudici moral que hauria patit si hagués respost l’interrogatori de Vox. De fet, la resposta que Reguant ha plantejat al Suprem s’ha basat sobretot en la llibertat d’expressió ideològica, en la resposta poc concreta de Marchena durant el judici i en la desproporcionalitat de la pena que planteja la Fiscalia.

Reguant, que ha parlat en català i només ha respost les preguntes del seu advocat, ha remarcat el perill d’entrar en el joc de l’extrema dreta.

El fiscal no accepta la versió de Reguant i assegura que la diputada era plenament conscient de les conseqüències legals. També afegeix que respondre com a testimoni no implica un perjudici moral. El tribunal ha renyat Reguant per fer un “al·legat polític” i ha deixat el judici vist per a sentència, després d’aproximadament una hora i mitja de sessió. La diputada s’enfronta a una possible inhabilitació i fins a quatre mesos de presó. En tot cas no hauria d’entrar-hi perquè aquesta pena es pot canviar per una multa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.