Elena Sánchez, presidenta interina de RTVE en substitució de Pérez Tornero

La periodista es converteix en la primera dona que presideix l'ens públic

  La nova presidenta interina de RTVE, Elena Sánchez

  Foto: RTVE

  La periodista Elena Sánchez Caballero és la nova presidenta interina del Consell d’Administració de RTVE després de la dimissió de José Manuel Pérez Tornero. Així ho han escollit els membres del Consell en una reunió extraordinària per tractar l’assumpte, amb els vots favorables de cinc dels vuit consellers.

  Sánchez Caballero s’ha convertit en la primera dona a ocupar el càrrec de presidenta de RTVE, ja que Rosa María Mateo era administradora única i les seves predecessores directores generals, però la seva elecció és temporal i no comptarà amb tots els poders que comporta el càrrec. La seva arribada coincideix amb la crisi d’audiència de les cadenes públiques i amb el desprestigi de la marca “pel continuat assetjament i maltractament públic que rep, entre d’altres, per part dels partits polítics de tots els colors”, ha assenyalat l’ens públic.

  La nova presidenta interina de RTVE és llicenciada en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid i ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional a l’ens públic que presideix, on va començar l’any 1984. Des de llavors, Sánchez Caballero ha presentat nombrosos programes d’actualitat als canals de la cadena i ocupat diversos càrrecs. El 2018 va ser anomenada secretaria general corporativa de l’equip de la llavors administradora general de l’ens, Rosa María Mateo, i el 2021 va ser escollida membre del Consell d’Administració de RTVE.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides