‘Col•lapse’, que costa 1,9 milions d’euros, perd la batalla de l’audiència

Els espectadors de TV3, acostumats a la propaganda independentista del ‘FAQS’, abandonen el programa d’Ustrell que té menys espectadors que ‘La gran confusión’ de Sardà a La1

Emissió del programa 'Col·lapse', de TV3, el dissabte 24 de setembre

Feia molt temps que TV3 no quedava per darrere de La1 la nit dels dissabtes. Sense tenir grans nivells d’audiència, el FAQS que presentava Cristina Puig aconseguia cada setmana, amb la seva proposta declaradament independentista, més audiència que el primer canal de la televisió pública espanyola. Aquesta dinàmica, però, es va trencar aquest dissabte 24 de setembre. La gran confusión, presentat per Xavier Sardà, va tenir a Catalunya 125.000 espectadors (un 9,1% de l’audiència) mentre que El col·lapse de Ricard Ustrell es va haver de conformar amb 96.000 espectadors (6,4% d’audiència).

Està clar que els espectadors actuals de TV3 reclamen dosis continuades de propaganda independentista i que si es surt d’aquest guió l’audiència cau en picat. L’estrena d’Col·lapse, el 17 de setembre, va comptar amb 174.000 espectadors (11,9% d’audiència). És a dir que entre el primer i el segon programa, va perdre quasi 50.000 seguidors i 5,5 punts d’audiència.  Tenir més o menys audiència no hauria de tenir un pes determinant en la decisió dels responsables de TV3 a l’hora de decidir els programes que inclou a la seva graella. La nova direcció del canal, dirigit ara per Sigfrid Gras, ha continuat, però, amb la tònica marcada pel seu predecessor, Vicent Sanchis, que exhibia contínuament com a gran mèrit el lideratge de l’audiència de TV3. Les notes de premsa de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i les intervencions de la seva presidenta, Rosa Romà, i de Sigfrid Gras a la comissió de control de la CCMA al Parlament ressalten sempre aquest lideratge.

Col·lapse ha demostrat en els seus dos primers dies d’antena una voluntat creativa i un allunyament de la propaganda política que podrien recuperar per TV3 espectadors que n’han fugit els darrers anys pel seu sectarisme independentista. Lògicament, aquesta dinàmica no pot donar fruits d’un dia per l’altre. Ustrell va oferir una entrevista amb el director de cinema Woody Allen que hauria merescut un interès més gran per part de l’audiència. Independentment del suc que el presentador va saber treure de l’entrevista, el cert és que era un encert periodístic que no va ser referendat pels espectadors.

Part de l’audiència tradicional del FAQS de TV3 se’n va anar a El fax de 8TV, que li oferia l’aliment ‘processista’ que no va trobar a Col·lapse. El programa que presenten l’ex-diputat de Junts Eduard Pujol i la periodista Elisabet Cortiles, amb la participació de la incombustible Pilar Rahola -que era fixa al FAQS– va passar de 9.000 a 23.000 espectadors entre els dissabtes 17 i 24 de setembre, pujant d’un 0,7% a un 1,5% d’audiència.

Si l’únic criteri que apliquen la CCMA i TV3 per valorar la continuïtat dels seus programes és el nivell de la seva audiència, Col·lapse tindria els seus dies comptats. Però l’aposta ha estat cara. El programa que realitza la productora de Ricard Ustrell, La Manchester Radiofònica, va ser contractat per la CCMA el 14 de juliol per un any i dos mesos. El cost del contracte és de 1.489.287,33 euros. A més, la CCMA també ha assumit les despeses de la construcció del decorat del programa, la seva il·luminació i l’ús d’estabilitzadors de càmera. Tot plegat, Col·lapse costa 1.878.399,13 euros. El FAQS va costar una mica menys la temporada passada: prop d’1,7 milions d’euros.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “‘Col•lapse’, que costa 1,9 milions d’euros, perd la batalla de l’audiència”

  1. Com us passeu … dir que la baixada d’audiencia es per la falta de contingut independentista te nassos. El programa no es bo, el presentador tampoc i falta contingut. Si l’audiencia marxa al cap d’un quart d’hora de programa potser es perque el programa s’ho mereix. Un altre tipus de programa amb una altra persona al capdavant hagues tingut mes bona recepcio. Mireu sino les audiencies que tenia el mateix presentador al planta baixa…

    Respon

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.