Borràs pretén que Junts es quedi la presidència de la Generalitat

L'expresidenta del Parlament afirma que ERC hauria de deixar el Govern

    Laura Borràs
    Laura Borràs

    La presidenta suspesa del Parlament i líder de Junts, Laura Borràs, s’ha referit a la crisi entre els socis de govern de la Generalitat i, en una entrevista a l’ACN, ha plantejat que hauria de ser el partit republicà qui abandoni l’executiu català, de manera que Junts podria fer-se amb la presidència de la Generalitat. “Si ERC no està complint els compromisos, per què la pregunta no és si Esquerra no surt del Govern?“, ha reblat la presidenta de la formació postconvergent.

    Borràs no ha aclarit si el seu partit trencarà amb l’executiu de Pere Aragonès, però sí que ha recriminat al president de la Generalitat que “intenti imposar la seva estratègia” fet que, a parer de la presidenta suspesa del Parlament, “no prestigia les institucions”. La líder de Junts també ha retret al cap de l’executiu català no enviar la proposta sobre l’acord de claredat fins “hores abans” del debat de política general d’aquest dimarts.

    D’altra banda, Borràs ha reconegut que Junts tampoc ha avisat prèviament Aragonès de la qüestió de confiança: “És evident que nosaltres no hem traslladat la nostra resposta“, ha afirmat. Junts ha demanat a ERC garanties i concrecions i, com ha expressat la líder de la formació postconvergent, espera “que els partits seriosos compleixin els acords que signen”.

    (Visited 159 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari