Balears i Catalunya encapçalen les comunitats amb la cistella de la compra més cara

Un informe de la OCU diu que Palma, Barcelona, Girona i Madrid són les ciutats on els productes són més cars

Compra
Compra

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet públic un estudi a nivell nacional en el qual s’evidencia que Balears i Catalunya són les comunitats autònomes amb la cistella de la compra més cara. En aquest mateix estudi s’informa que Palma, Barcelona, Girona i Madrid són les ciutats on resulta més car comprar productes com els d’alimentació, drogueria i higiene.

L’estudi de l’OCU s’ha fet amb un qüestionari de 239 referències de productes de 1.180 establiments de 65 ciutats, totes capitals de província i municipis grans, productes entre els quals destaquen aliments frescos de marques líders i marques blanques.

Els barems usats per l’OCU parteixen d’un índex de 100, que fa referència a les ciutats on és més barata la cistella de la compra. Així la ciutat de Palma té un índex 109, Barcelona, Girona i Madrid tenen un índex de 108; mentre que pel que fa referència a les ciutats més barates es troben Vigo i Ciudad Real, totes dues amb un índex de 100. En l’àmbit dels supermercats, els més econòmics són Alcampo (112) i Carrefour (114), mentre que els més cars serien El Corte Inglés (137) i Híper Centro (139).

En el mateix informe també s’apunta que hi ha productes que han patit un encariment molt elevat en els primers set mesos de l’any. Entre altres hi ha l’oli que ha patit un increment del seu preu d’un 75%, els ous un 31%, la llet un 24%, la pasta un 24% o l’arròs un 23%.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.