L’economia i el procés, protagonistes del debat de política general

Aragonès presenta un pla anticrisi i una proposta per a l'autodeterminació "àmplia"

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha centrat el seu discurs del debat de política general en detallar el nou pla de xoc per fer front a la inflació i en formular una proposta per a l’autodeterminació “molt més àmplia”, amb l’objectiu de recosir la unitat de l’independentisme. La sessió parlamentària comença aquest dimarts a les 11:30 hores amb la intervenció d’Aragonès, i el divendres el ple debatrà i votarà les propostes de resolució que les formacions presentin.

    El paquet de mesures anticrisi, dotat amb 300 milions d’euros, es tracta sobretot d’ajudes directes i inclou també iniciatives per fer front a l’encariment de l’energia i al canvi climàtic. A més, el pla de xoc no només contempla mesures d’aplicació immediata, sinó que hi ha d’altres vinculades a l’aprovació dels pressupostos del 2023 i se’n podran afegir de noves en funció de com es desenvolupi la situació econòmica i política.

    En relació amb el procés independentista, Aragonès farà una proposta “àmplia” per exercir el dret a l’autodeterminació i tractar de recosir la unitat del moviment. Junts assegura que el cap del govern català no està complint l’eix nacional pactat en l’acord d’investidura, però ERC nega que això sigui així i busca garantir l’estabilitat del Consell Executiu, al marge de les disputes de partit.

    (Visited 34 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari