L’economia i el procés, protagonistes del debat de política general

Aragonès presenta un pla anticrisi i una proposta per a l'autodeterminació "àmplia"

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès

  El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha centrat el seu discurs del debat de política general en detallar el nou pla de xoc per fer front a la inflació i en formular una proposta per a l’autodeterminació “molt més àmplia”, amb l’objectiu de recosir la unitat de l’independentisme. La sessió parlamentària comença aquest dimarts a les 11:30 hores amb la intervenció d’Aragonès, i el divendres el ple debatrà i votarà les propostes de resolució que les formacions presentin.

  El paquet de mesures anticrisi, dotat amb 300 milions d’euros, es tracta sobretot d’ajudes directes i inclou també iniciatives per fer front a l’encariment de l’energia i al canvi climàtic. A més, el pla de xoc no només contempla mesures d’aplicació immediata, sinó que hi ha d’altres vinculades a l’aprovació dels pressupostos del 2023 i se’n podran afegir de noves en funció de com es desenvolupi la situació econòmica i política.

  En relació amb el procés independentista, Aragonès farà una proposta “àmplia” per exercir el dret a l’autodeterminació i tractar de recosir la unitat del moviment. Junts assegura que el cap del govern català no està complint l’eix nacional pactat en l’acord d’investidura, però ERC nega que això sigui així i busca garantir l’estabilitat del Consell Executiu, al marge de les disputes de partit.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  NOTES ESPECIALS

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.