La Moncloa ha refusat l’acord de claredat que proposa Aragonès

La portaveu rebutja les "pretensions de màxims" responent al projecte del president de la Generalitat

La portaveu del Govern i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez

La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, no ha tardat a rebutjar la proposta del president del Govern, Pere Aragonès, d’impulsar un acord de claredat per celebrar un referèndum. La ministra portaveu ha dit que no ha sentit la intervenció d’Aragonès, però que en tot cas els catalans necessiten que els polítics es dediquin a “les coses de menjar” i no a qüestions com la independència.

Després ha insistit que la relació entre el govern espanyol i la Generalitat només es mou en la taula de diàleg i no en les “pretensions de màxims” dels independentistes que “no són en absolut compartides pel govern” espanyol.

Més enllà d’això, la ministra ha elogiat les mesures del Govern per combatre la crisi econòmica i protegir a les famílies més vulnerables. En aquest sentit, ha insistit en la idea que la ciutadania “precisa que els responsables polítics ens dediquem a les coses importants, a les coses del menjar”.

Més disposició mostren a la Moncloa davant la possibilitat de reobrir el projecte de reformar el delicte de sedició al Codi Penal, cosa que implicaria una rebaixa de les seves penes, si realment hi ha una majoria al Congrés que avali aquesta iniciativa, davant la propera negociació amb ERC del projecte de pressupostos generals de l’Estat per al 2023.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.