Illa rebutja l’acord de claredat proposat per Aragonès

El cap de l'oposició planteja al president de la Generalitat quatre àmbits d'entesa i considera el govern "una joguina trencada"

Salvador Illa

El primer secretari del PSC i cap de l’oposició, Salvador Illa, ha rebutjat l’acord de claredat proposat a l’Estat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, una fórmula inspirada en el cas del Quebec per determinar “quan i com Catalunya pot tornar a exercir el dret a decidir”, en paraules del cap de l’executiu.

Illa ha descartat advocar per aquesta via canadenca, indicant que “no resol res” i que s’oposa a votar sobre “ruptures”. En canvi, ha reclamat a Aragonès que convoqui una taula de partits.

El president català, per la seva part, li ha replicat afirmant que el PSC defensava un acord de claredat el 2016. “Com era possible el 2016, governant el PP amb majoria absoluta, i ara no és possible?”, s’ha preguntat.

D’altra banda, Illa ha lamentat que el govern català “no governa” i que és “incapaç de resoldre els problemes reals de Catalunya”. A més, s’ha preguntat irònicament “qui mana” i si hi ha algú al capdavant d’un govern que ha descrit com una “joguina trencada que només pensa en la meitat dels catalans”.

El dirigent socialista ha proposat a Aragonès assolir acords en quatre àmbits: social, infraestructures, legislatiu (sobre les llei electoral, de policia i forestal) i pressupostari.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari