El govern anuncia 100 euros per alumne i fins a 250 euros per al lloguer

El paquet de mesures del puja un 50% l’ajut a les famílies vulnerables per pagar l’energia i amplia la T-Jove fins als 30 anys

Intervenció de Pere Aragonès en el debat de política general

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dimarts, durant el debat de política general. que ajudarà amb 100 euros per fill escolaritzat les famílies amb rendes mitjanes o baixes, habilitant una partida de 100 milions d’euros, un terç de l’import total que el govern català preveu mobilitzar contra els efectes de la inflació.

El paquet de mesures del que Aragonès ha presentat com un “escut social” inclou un increment del 50% de l’ajut a les famílies vulnerables perquè puguin pagar la factura energètica aquest hivern. Aquesta decisió sumarà 8,8 milions d’euros als 17,5 milions que ja es destinaven al denominat bo social tèrmic.

A més, l’executiu català destinarà 29 milions d’euros a nous ajuts als lloguers d’habitatges, de fins a 250 euros per als ciutadans de fins a 36 anys, i ampliarà l’edat màxima de la T-Jove, gràcies a una dotació de 30 milions, dels 24 als 30 anys.

D’altra banda, Aragonès ha condicionat a l’aprovació dels pressupostos del 2023 una injecció de 67 milions per promoure la instal·lació de plantes per produir energia renovable, entre altres mesures, com les que ha presentat per impulsar l’autoconsum (51,3 milions) i aconseguir l’estalvi energètic (11,5 milions).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.