Xavier Graset cobra 107.000 euros una temporada més pel seu ‘Més 324’

11 dels 15 tertulians de la setmana passada són independentistes

Programa 'Més 324' del 23 de setembre, amb ple de tertulians independentistes: Jordi Cabré, Esther Vivas i David Minoves

Res no ha canviat al Més 324 de Xavier Graset. El programa d’informació i debat polític de les nits de TV3 i el canal 324 manté el to obertament independentista que l’imprimeix el seu director i presentador. També manté el sou que li assigna la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) des de fa quatre temporades: 107.000 euros. Aquesta és la vuitena temporada. Per la primera, la 2015-2016, Graset va cobrar 80.500 euros. En total, des del2015 ha ingressat 708.493 euros per fer aquest programa.

Rosa Romà, presidenta de la CCMA, i Sigfrid Gras, director de TV3, van anunciar que aquesta temporada la informació política quedaria restringida als telenotícies. Aquesta decisió va fer pensar que el Més 324 no continuaria la nova temporada. Però el 28 de juliol, Graset firmava la seva continuïtat a la televisió pública fent aquest programa. S’emet, de dilluns a divendres, en directe al canal 324 a les 10 de la nit i se’n fa una reemissió aproximadament a les 01:30 hores de la matinada següent. Al portal del programa se’l defineix com un “espai de debat en què es confronten idees i punts de vista sobre els temes d’interès i actualitat” i s’hi afirma que Xavier Graset, “de prestigi reconegut”, “buscarà el contrast de parers cada nit, en un marc de diàleg creatiu però sense obviar l’enfrontament”.

El contrast de parers de cada nit té un biaix favorable a l’independentisme gens dissimulat. Els informes del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) posen en evidència un rere l’altre el sectarisme del Més 324. A l’informe ‘L’observança del pluralisme polític a la televisió i la ràdio durant el període setembre-desembre del 2021”, elaborat per l’Àrea de Continguts del CAC, s’hi reflectia que Graset va fer en aquest programa 54 entrevistes a polítics independentistes i 17 a polítics que no ho són, als 77 programes que es van emetre el darrer quadrimestre de l’any passat. Pel que fa a les intervencions de tertulians, l’informe del CAC recollia que d’un total de 231 n’hi va haver 148 d’independentistes i 83 de no partidaris de la separació de Catalunya d’Espanya.

La contundència de l’informe no ha fet canviar el tarannà de Graset. Dels 15 tertulians que van intervenir als programes de la setmana passada –del 19 al 23 de setembre- 11 eren independentistes i 4 no. Entre els personatges entrevistats aquells dies hi va haver Eulàlia Reguant, membre del Secretariat Nacional de la CUP; Marta Vilalta, secretària general adjunta d’ERC; Matthew Tree, escriptor ferm defensor de la independència de Catalunya i col·laborador del programa de televisió de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) que dirigeix i presenta Marcela Topor, esposa de l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont o Jordi Arrufat, autor del llibre “La via bàltica”, cessat com a treballador del Diplocat amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

El Més 324 va reprendre la seva presència a TV3 i el 324 el passat 5 de setembre. La temporada anterior un dels seus convidats habituals era l’ex-conseller de Sanitat Toni Comín. Graset el va convidar set cops. Aquest curs encara no l’ha invitat. Si vol mantenir el ritme de la temporada passada no hauria de trigar gaire a fer-ho.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.