Dimiteix el president de RTVE, José Manuel Pérez Tornero

El ja exdirectiu de la radiotelevisió pública ha pres la decisió per haver perdut la confiança del PSOE i d'Unidas Podemos, segons ha informat El País

José Manuel Pérez Tornero, expresidente de RTVE
José Manuel Pérez Tornero, expresidente de RTVE.

El president de RTVE, José Manuel Pérez Tornero, ha dimitit del seu càrrec avui, dilluns 26 de setembre, a la tarda després de perdre la confiança del PSOE i d’Unides Podem, segons ha informat El País. La crisi d’audiència de La 1 i la resta de canals també li hauria perjudicat.

Les pressions del Consell d’Administració, nomenat pels representants polítics dels diferents partits, haurien estat fonamentals per haver pres la decisió. La corporació ha anunciat la notícia enviant als mitjans la carta de dimissió del ja exdirectiu, que ocupava el càrrec des de fa 18 mesos.

“Vaig venir a sumar i a construir”

Pérez Tornero ha fet oficial l’anunci després de diversos dies d’especulacions i rumors sobre la seva sortida definitiva de RTVE. “Vaig venir a sumar i a construir i me’n vaig amb la consciència tranquil·la”, ha assegurat.

A l’escrit, ha explicat que la situació actual dificulta la seva feina: “Hem avançat considerablement, crec que es pot demostrar amb dades i, no obstant això, insisteixo: crec que ja no es donen les circumstàncies per continuar avançant. Perquè he constatat que, dins del màxim òrgan d’administració de RTVE -i malgrat els esforços ímprobes realitzats per alguns dels seus components- ja no es donen les condicions mínimes per al consens transversal, ni per a la conformació d’una majoria plural, estable i coherent; i, en moltes ocasions, ni tan sols el clima propici al diàleg que necessitem per culminar el projecte”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.