S’ajorna la regulació de dietes dels diputats per falta d’acord

El dilema està en qui ha d'assumir la rebaixa dels sous, si el Parlament o els mateixos diputats

Ple del Parlament d'aquest dijous, 7 de juliol
Ple del Parlament

Els pressupostos per l’exercici del 2023, que està preparant la Generalitat, no contempla la reforma necessària perquè les dietes lliures d’impostos dels diputats passin a tributar al 100%, com s’havien proposat abordar els membres de la Mesa.

Fonts parlamentàries han atribuït aquest ajornament a una “falta d’acord polític entre els grups”, i mentrestant, per tant, aquesta carpeta queda guardada en un calaix.

El 7 d’octubre de l’any passat la cambra va aprovar el pressupost del Parlament, de 65,6 milions, sense resoldre aquesta qüestió. ERC, Junts, el PSC i Ciutadans van votar aleshores a favor que fos el Parlament qui cobrís aquest cost, mentre que els comuns i la CUP van votar-hi en contra perquè consideren que ha d’anar a càrrec de cada diputat i no suposar més despesa per al Parlament.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides