Multa de 152.000 euros a la discoteca Waka per tenir menors treballant i personal sense contracte

Sancionades també tres empreses subcontractades a causa dels empleats de seguretat que cobren en negre

  L'interior de la discoteca Waka de Sabadell

  Foto: Waka Sabadell

  La Inspecció de Treball ha sancionat amb un import de 152.174 euros la discoteca Waka de Sabadell (Vallès Occidental) i tres empreses subcontractades per incomplir la normativa laboral. Segons ha avançat El Periódico, en el club nocturn hi treballen menors d’edat, els empleats encarregats de la seguretat no tenen contracte i cobren en negre, i s’incompleixen les normes de prevenció de risc laborals i de control horari.

  Els agents del Departament de Treball de la Generalitat han detectat fins a 18 treballadors de seguretat sense contracte i han notificat a la Fiscalia el cas d’una de les empreses subcontractades, Distribuciones Coralsa S.L. qui només tenia donats d’alta a la Seguretat Social tres dels seus 16 vigilants de seguretat, fet que constituiria un delicte contra els drets de les persones treballadores.

  Els més de 150.000 euros que la Inspecció de Treball ha posat a la discoteca com a multa es reparteixen entre el mateix club nocturn, que haurà de pagar 54.000 euros, i les empreses de seguretat Distribuciones Coralsa S.L. (91.154 euros), Not Over Yet S.L. (3.510 euros) i Bull Seguridad S.L. (3.528 euros). Waka ha estat diverses vegades en el punt de mira a causa del seu historial d’incidents, baralles i denúncies per violació, i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ja ha sol·licitat en nombroses ocasions el tancament de la discoteca.

  (Visited 186 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari