La Fiscalia investiga els Serveis Socials de Barcelona per irregularitats i sobresous

La CGT ha denunciat el consorci per tràfic d'influències, prevaricació i malversació de fons públics

  Un dels centres de Serveis Socials de Barcelona

  Foto: Ajuntament de Barcelona

  La Fiscalia de Barcelona investiga el Consorci de Serveis Socials de la capital catalana pel presumpte pagament de sobresous i contractacions a dit que l’entitat social hauria dut a terme entre el 2015 i el 2019. Segons ha publicat El Periódico, el ministeri públic ha obert la investigació arran de la denúncia presentada pel sindicat CGT, qui acusa el consorci dels delictes de tràfic d’influències, prevaricació i malversació de fons públics.

  L’entitat, participada per la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, hauria pagat sobresous que ascendeixen a un milió d’euros en només tres anys, i hauria contractat a dit diversos caps de serveis, dos dels quals estarien vinculats a ERC. Entre d’altres, la CGT assenyala la contractació com a cap de l’assessoria jurídica del consorci d’Imma Pérez, exsecretària d’infància i adolescència de la Generalitat, i de l’exdiputada d’ERC Georgina Oliva, actual secretària  general de la conselleria d’Igualtat i Feminismes.

  Pel que fa als sobresous, l’entitat social hauria destinat 352.379 euros a aquestes retribucions el 2015, 328.726 el 2017 i 256.000 el 2019; pagaments que, segons les auditories i informes de la Sindicatura de Comptes i la Intervenció General de la Generalitat, són “nuls” i incompleixen la llei. Les auditories van detectar altres irregularitats com la contractació de serveis per 22 milions d’euros sense concurs públic, però el sindicat no les ha denunciat perquè els fets ja haurien prescrit i no serien punibles. Els fets investigats es remunten, principalment, a l’etapa de CiU al capdavant del Consorci de Serveis Socials.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.