La Fiscalia investiga els Serveis Socials de Barcelona per irregularitats i sobresous

La CGT ha denunciat el consorci per tràfic d'influències, prevaricació i malversació de fons públics

    Un dels centres de Serveis Socials de Barcelona

    Foto: Ajuntament de Barcelona

    La Fiscalia de Barcelona investiga el Consorci de Serveis Socials de la capital catalana pel presumpte pagament de sobresous i contractacions a dit que l’entitat social hauria dut a terme entre el 2015 i el 2019. Segons ha publicat El Periódico, el ministeri públic ha obert la investigació arran de la denúncia presentada pel sindicat CGT, qui acusa el consorci dels delictes de tràfic d’influències, prevaricació i malversació de fons públics.

    L’entitat, participada per la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, hauria pagat sobresous que ascendeixen a un milió d’euros en només tres anys, i hauria contractat a dit diversos caps de serveis, dos dels quals estarien vinculats a ERC. Entre d’altres, la CGT assenyala la contractació com a cap de l’assessoria jurídica del consorci d’Imma Pérez, exsecretària d’infància i adolescència de la Generalitat, i de l’exdiputada d’ERC Georgina Oliva, actual secretària  general de la conselleria d’Igualtat i Feminismes.

    Pel que fa als sobresous, l’entitat social hauria destinat 352.379 euros a aquestes retribucions el 2015, 328.726 el 2017 i 256.000 el 2019; pagaments que, segons les auditories i informes de la Sindicatura de Comptes i la Intervenció General de la Generalitat, són “nuls” i incompleixen la llei. Les auditories van detectar altres irregularitats com la contractació de serveis per 22 milions d’euros sense concurs públic, però el sindicat no les ha denunciat perquè els fets ja haurien prescrit i no serien punibles. Els fets investigats es remunten, principalment, a l’etapa de CiU al capdavant del Consorci de Serveis Socials.

    (Visited 203 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari