Justícia planteja quatre anys de presó per a qui pagui per sexe amb víctimes de tràfic

L’avantprojecte del ministeri proposa que, per primer cop, es castigui els clients de la prostitució

La ministra Pilar Llop

Foto: La Moncloa

El Ministeri de Justícia ha elaborat un avantprojecte de Llei contra el Tràfic d’Éssers Humans que preveu penes d’un a quatre anys de presó per a qui pagui per tenir relacions sexuals amb persones obligades a prostituir-se, segons avança Eldiario.es.

Aquesta informació, que especifica que el Ministeri d’Igualtat té un altre avantprojecte, afegeix que la reforma del Codi Penal elaborada per Justícia deixa exempt de pena el client ocasional de prostitució que “denunciés el fet a l’autoritat”.

Pel que fa a la pena per la comissió per “imprudència greu” del delicte, es rebaixa: d’un mínim de sis mesos a un màxim de sis anys i mig de presó. Segons especifica Eldiario.es, el marge d’aquestes penes correspon a la diferència entre els casos de clients que són conscients que la víctima és obligada a prostituir-se, d’una banda, i dels que, podent saber-ho, opten per ignorar-ho.

Si el text del ministeri de Justícia finalment s’aprova, Espanya podrà castigar penalment per primer cop els clients de prostitució.

Entre altres comportaments que proposa castigar Justícia amb aquest avantprojecte destaca el “lloguer o posada a disposició” de locals o llocs per allotjar víctimes de trata. Les penes proposades per a aquests casos són d’un a tres anys de presó.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides