La CCMA no ha renovat el contracte amb l’empresa de Vicent Sanchis

Des de que va ser nomenat director de TV3, la Corporació signava un conveni cada any amb Comunicació Vinària gràcies al qual el Canal 33 transmetia els Premis Vinari organitzats per aquesta societat

Núria Llorach i Salvador Cot, firmant el conveni entre la CCMA i Comunicació Vinària el maig del 2017

Vicent Sanchis va ser nomenat director de TV3 el 13 de març del 2017. Quan encara no havien passat dos mesos, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va firmar un conveni amb Comunicació Vinària, de la qual ell n’era accionista, per “difusió cultural i patrimoni del vi”. El conveni comportava que la CCMA donés suport als Premis Vinari, que Comunicació Vinària organitzava des del 2013. La gala del 2017 es va celebrar el 6 d’octubre i va ser transmesa pel Canal 33 de la Televisió de Catalunya. Les edicions anteriors, totes celebrades a l’Auditori de Vilafranca del Penedès, les havia transmès Penedès Televisió. A la cerimònia d’entrega dels Premis Vinari d’aquell any hi va assistir Núria Llorach, presidenta de la CCMA. El 2022, però, la CCMA no ha firmat aquest conveni amb Comunicació Vinària.

El 2018, aquest conveni de col·laboració es va signar el 15 de febrer; el 2019, el 3 de maig; el 2020, el 26 de juny i el 2021, el 14 de juny. Sanchis va ser destituït del càrrec de director de TV3 el 27 d’abril envoltat per la polèmica que va acompanyar la difusió de la seva vinculació amb Comunicació Vinària. A la Declaració de bens patrimonials dels alts càrrecs de la Generalitat va fer constar que tenia el 10% de les accions de Comunicació Vinària, percentatge que suposa una infracció greu de la llei que regula les compatibilitats dels dirigents de l’administració catalana. Quan EL TRIANGLE va informar d’aquesta incompatibilitat, Sanchis va adduir que s’havia equivocat en omplir la seva declaració de béns i que la seva participació a Comunicació Vinària es limitava a un 9,8%.

L’escàndol va pujar d’escala quan es va saber que el 24 de desembre del 2019, Sanchis va ser nomenat administrador suplent d’aquesta empresa, que el 2021 havia rebut més de 42.000 euros procedents de les administracions públiques i que des de que dirigia TV3, aquesta televisió pública li havia pagat 10.500 euros. Des del 12 de gener passat, Comunicació Vinària té la seva seu social a un local propietat de Vicent Sanchis al carrer Aribau de Barcelona pel qual li paga 1.000 euros mensuals.

Vicent Sanchis va passar un calvari, el 25 de febrer, a la Comissió de Control de la CCMA del Parlament on se li van demanar explicacions per tots aquests fets i incompatibilitats. La diputada d’En Comú Podem Susanna Segovia li va dir retreure que aquest escàndol no era el millor “broche de oro” del seu pas per TV3. Aquest pas per la direcció de la televisió pública es va acabar el 27 d’abril quan va ser destituït per la nova direcció de la CCMA. El 4 de maig, Salvador Cot, editor del GrupMón, anunciava en un article a elmon.cat que Sanchis havia estat nomenat director general d’aquest grup, propietat de Comunicació Vinària.

Cot va ser qui va firmar amb Núria Llorach els cinc convenis entre Comunicació Vinària i la CCMA que es van aprovar mentre Vicent Sanchis dirigia TV3. No hi ha sisè conveni. Penedès Televisió potser tornarà a retransmetre els premis Vinari aquesta tardor.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.