Giró, al president andalús: “Per això volem marxar d’Espanya”

Moreno convida els empresaris catalans a tributar a Andalusia i anuncia suspendre l'impost de patrimoni

El conseller d'Economia, Jaume Giró
Jaume Giró

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha criticat les paraules del president d’Andalusia, Juan Manuel Moreno Bonilla, després que aquest “convidés” els empresaris catalans a tributar a Andalusia. Giró afirma que les seves paraules són una “mostra” de la voluntat “d’afeblir” Catalunya i ha respost al president andalús afirmant que “és per això que alguns volem marxar d’Espanya com més aviat millor”.

Giró assegura que Andalusia “es pot permetre” fer rebaixes fiscals perquè el model de finançament nacional li és favorable. Giró ha recordat al president andalús que “Catalunya és una comunitat que redistribueix cap a la resta de territoris, i Andalusia és receptora”.

En aquesta línia, el conseller ha assegurat que “mai faria una proposta”, “ni el fons ni en les formes”, com la que ha fet Moreno Bonilla aquest dimarts i que ha creat polèmica. Giró ha remarcat que “només” un model de finançament “just” permetria plantejar una reforma de l’impost de patrimoni a Catalunya. Així i tot, el titular d’Economia ha insistit que, per molt que el país es pogués permetre aquest tipus de rebaixa fiscal, no faria d’aquest fet “una bandera per convidar els empresaris andalusos” a tributar a Catalunya.

(Visited 106 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari