ERC, JxCat i la CUP copen la Mesa de la comissió d’investigació del cas batejat com ‘CatalanGate’

Meritxell Serret, que està amenaçada d’inhabilitació, la presidirà, Albert Batet serà el vicepresident i Montserrat Vinyets, la secretària

Meritxell Serret vota durant la sessió on l'han elegit presidenta de la comissió d'investigació del cas que s'ha batejat com 'CatalanGate'

La comissió que ha d’investigar al Parlament el cas batejat com a CatalanGate ha celebrat aquest matí la seva primera reunió. Els nou diputats que hi han participat han elegit Meritxell Serret (ERC) perquè la presideixi mentre que Albert Batet (JxCat), que no ha assistit a la sessió, en serà el vicepresident i Montserrat Vinyets (CUP), la secretària. La mesa de la comissió ha quedat copada, doncs, per representants dels tres grups independentistes de la cambra.

La Mesa del Parlament va donar el vist-i-plau a la creació d’aquesta comissió el passat mes de maig. La seva constitució ha trigat quatre mesos a concretar-se i no s’ha fet fins que la CUP es va queixar de l’apatia d’ERC i JxCat per posar-la en marxa. L’argument que es va donar per justificar aquesta demora va ser que aquests dos partits no es posaven d’acord en qui l’havia de presidir. Finalment, ho farà Meritxell Serret sobre qui pesa l’amenaça d’inhabilitació perquè està investigada judicialment per la seva participació en la convocatòria i celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

El títol de la comissió és tota una declaració de principis: “Comissió d’Investigació sobre l’Espionatge de Representants Polítics, Activistes, Periodistes i llurs Familiars per part del Regne d’Espanya amb els Programes Pegasus i Candiru”. En Comú Podem també va formar part dels grups que en van demanar la creació però no ha aconseguit plaça a la mesa de la comissio. L’oposició estarà representada pels socialistes Òscar Aparicio i Jordi Terrades i els diputats de Vox, Sergio Macián i Alberto Tarradas.

Meritxell Serret ha dit en una breu intervenció inicial que “ara cal concretar el pla de treball i arrencar amb una dinàmica constant i estable per arribar a conclusions el més aviat possible”. La selecció de les persones que compareguin a la comissió permetrà veure si es vol aclarir si l’informe sobre l’espionatge que ha donat peu a la seva creació és fiable o si es tracta, simplement, de fer-lo servir com a eina propagandística de l’independentisme. Vist el panorama polític actual és previsible que només Vox jugui fort per evitar-ho.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari