Anna Gabriel: “L’aprovació de la DUI no portarà a la independència”

L'exdiputada de la CUP critica la "polarització" de l'independentisme i lamenta l'"espectacle"

  L'exdiputada de la CUP Anna Gabriel

  Foto: @ehbildu

  L’exdiputada de la CUP Anna Gabriel ha afirmat aquest dimecres en una entrevista a La Directa que la declaració unilateral d’independència (DUI) no farà que Catalunya sigui independent “l’endemà”, i ha criticat la “polarització” que hi ha respecte a les estratègies que cal seguir. Gabriel s’ha mostrat avergonyida pels debats que manté l’independentisme, i ha considerat que totes les opcions s’han de contemplar.

  “Ni la taula de diàleg amb l’Estat espanyol ens portarà a exercir el dret a l’autodeterminació, ni l’aprovació de la DUI en un parlament ens portarà a ser independents, ni posar sobre de la taula un nou referèndum és la solució última”, ha assegurat la cupaire. En relació amb la DUI, Gabriel ha manifestat que no serviria “per ser independents l’endemà”, però que “en un moment determinat pot ser una eina per tornar a accelerar o augmentar el voltatge de tensió política”.

  L’exdiputada cupaire no ha rebutjat la possibilitat de convocar un nou referèndum, i ha assenyalat que podria fer-se “si veiéssim que hi ha les condicions i que és un instrument que la gent està disposada a tornar-se’l a fer seu”. Respecte a les discrepàncies entre partits, Gabriel ha demanat “menys personalismes i més col·lectiu, menys estratègies partidistes i més anàlisi de la realitat”. “Hem de ser capaços de bastant més que tot aquest espectacle que estem oferint. Fa vergonya que estiguem mantenint determinats debats en el context actual”, ha manifestat.

  (Visited 242 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari